Siirry suoraan sisältöön

Häät Toijalassa

  • admin 

häät

Minna ja Jari olivat suunnitelleet talvihäitään jo tovin ja ihan pian oli H hetki lähellä. Varsinkin Minnalla oli jännitys noussut jo aika suureksi ja välillä sen näki pienenä hermojen kiristymisenä. Kaikeksi onneksi näistä pienistä vastoinkäymisistä selvittiin kunnialla ja vihdoin koitti kauan odotettu hääpäivä.

Aamy valkeni kuulaana ja kirkkaana kun Minna asteli kampaaja meikkaajansa luo Toijalan keskustaan. Jari oli jäänyt vielä kotiin kahville ja aloittelisi siellä rauhassa omaa päiväänsä tulevana ukkomiehenä.

Taivas oli kirkas ja lumi kimmelsi, kuin siihe olisi hääpäivän kunniaksi ripoteltu tuhansia pieniä timantteja. Ilmassa tuoksui pakkanen ja savupiipuista nouseva savu ja Minna asteli reipasta tahtia kohti kampaajaa. Oveen kiinnitetty kello kilahti kun Minna avasi oven ja huikkasi huomenet kampaajalle, joka jo odottelikin morsianta kuuman kahvin ja kanelipullan kera.

Minna ohjattiin tuoliin istumaan ja harteille aseteltiin kampaamoviitta. Kampaus oli valittu valmiiksi jo viimeviikolla ja siksi hääkampauksen teko voitiin aloittaa välittömästi. Kampauksen ja meikin tekeminen kesti yhteensä noin puolitoista tuntia, jonka jälkeen olikin jo aika vaihtaa ylle hääpuku.

Auto huristeli hitaasti läpi Toijalan kylänraitin ja lauantai ostoksilla olevat ihmiset vilkuttivat iloisina nähdessään hääauton. Pian edessä häämöttikin jo Toijalan kaunis ja vanha kirkko ja jännitys kouraisi Minnan vatsanpohjaa. Mitä jos Jari ei olisikaan tullut paikalle? Äkkiä Minna kuitenkin pyyhkäisi nuo mielettömät ajatukset mielestään ja mietti että Jari ei koskaan tekisi hänelle niin.

Kun kirkon ovet avattin ja häämarssi kajahti soimaan, Minna tunsi pyörtyvänsä onnesta ja ilosta. Pian kuitenkin jännitys laantui kun Minna näki rakkaan Jarinsa jo odottavan häntä alttarilla. Kirkon käytävä tuntui jatkuvan ikuisesti, kun Minna suuntasi kohti alttaria yhdessä isänsä käsipuolessa.

Papin aloittaessa puheen kaikki oli yhdessä hujauksessa ohi ja yhtäkkiä Minna huomasi jo Jarin pujottavan sormusta hänen sormeensa.

Matka alttarilta kirkon etuoville meni huomattavasti nopeammin ja pian tuore aviopari oli sukulaisten ja tuttavien ympäröimänä ruusunlehtisateessa. Häät olivat onnistuneet täydellisesti!