Siirry suoraan sisältöön

Kuningatar ja Kuhnuri

  • Ville 
Hyvää lounasta ei kannata koskaan jättää välistä.

Kun vatsa viimeistään puolen päivän maissa ilmoittaa, että alkaa olla lounasaika, on Akaan seudulla lounaskahvila Kuningatar ja Kuhnuri oikea osoite. Samaan paikkaan kannattaa suunnistaa myös silloin, jos kahvihammasta kolottaa tai kun vain tarvitsee pienen hemmottelu- ja hengähdystauon arjen kiireiden keskellä. Apua löytyy myös juhlien järjestämiseen, sillä Kuninkaasta ja Kuhnurista voi tilata pieniin ja suurempiinkin kekkereihin monenlaisia herkullisia kakkuja.

Kuningatar ja Kuhnuri Akaa

Sen, mitä lounaalla kulloinkin on tarjolla, voi tarkistaa halutessaan kätevästi netistä. Kuningatar ja Kuhnuri -lounaslista on ajan tasalla ja julkistetaan viikoittain. Tarjolla on sekä keittolounas pienempään nälkään että buffetlounas isompaan. Buffetpöydässä valittavana on useita ruokalajeja, joita voi myös vapaasti yhdistellä. Listalle on koottu perinteisiä, hyväksi havaittuja ja moneen makuun olevia lounasruokia.

Molempiin vaihtoehtoihin kuuluu myös salaattibuffet vaihtuvine, raikkaine salaattiaineksineen. Mukana on aina myös erilaisia salaattikastikkeita ja öljyjä, siemeniä, paahdettua sipulia ja rapeita krutonkeja. Leivistä valittavana on tumma, vaalea ja näkkileipä. Myös gluteenittomia vaihtoehtoja on tarjolla aina, samoin luonnollisesti myös levite. Juomina löytyvät vesi, mehu, kotikalja, kevytmaito, rasvaton maito ja rasvaton piimä.

Perinteikäs Kuningatar ja Kuhnuri -lounaslista

Kuningatar ja Kuhnuri ei ole lounaspaikkojen joukossa uusi tulokas, vaan sillä on pitkät perinteet ja vakiintunut asiakaskunta. Yritys on perustettu jo vuonna 1998, ja se toimii nykyään Akaan Kylmäkoskella. Palveluun on panostettu esimerkiksi hinnoittelulla, jossa lapset syövät kymmenvuotiaiksi saakka aikuisia edullisemmin ja alla keksivuotiaat täysin ilmaiseksi. Lounasta voi ostaa myös mukaan samaan hintaan kuin paikan päällä nautittuna.

Hyvän lounaan jälkeen kannattaa istahtaa hetkeksi jälkiruuan ja kahvin tai teen pariin. Mikäli päivän aikataulu antaa myöten, lounas on muutenkin miellyttävintä nauttia ilman kiirettä, jolloin ruumiin lisäksi virkistyy myös mieli. Kuningatar ja Kuhnuri sisällyttää myös jälkiruuan lounaslistaansa, eli siitä ei peritä erillistä maksua.

Kannattaa tulla kauempaakin

Kuningattareen ja Kuhnuriin on helppo tulla myös kauempaa, sillä henkilöautoille on paikoitustilaa varsin runsaasti myös lounasaikaan. Kun katsot lounaslistan Facebookista tai kahvilan sivuilta, saat helposti tarpeen vaatiessa tilattua myös auton varaosat netistä. Myös raskasliikennettä mahtuu parkkiin kerrallaan neljästä viiteen ajoneuvoa. Kesällä syöminen on miellyttävää myös ulkona, jossa ruokailijoille on viihtyisä terassi ja lapsille pieni hiekkalaatikko leluineen.

Vaikka paikoitus kahvilalla onnistuu helposti, liikennekäyttäytymiseen kannattaa aina kiinnittää huomiota. Pandemian myötä suomalaisten ajotottumukset ovat muuttuneet, ja yhä useampi kokee olevansa hyvä kuski. Liika varovaisuus ei kuitenkaan koskaan ole pahitteeksi. Kahvila sijaitsee taajamassa suosittujen liikkeiden lähistöllä, joten liikenne voi ajoittain olla melko vilkasta ja siten tarkkaavaisuutta vaativaa.

Kuningatar ja Kuhnuri järjestää myös juhlat

Mikäli kotiruualle kaipaa joskus vaihtelua, suunnaksi kannattaa ottaa vaikkapa pitsoistaan tunnettu Alibaba Toijala. Siinäkin tapauksessa Kuningattaresta ja Kuhnurista voi käydä vaikka kotimatkalla hakemassa mukaan pullia tai muita leivonnaisia. Suurempia eriä sekä esimerkiksi voileipäkakkuja ja makeita kakkuja valmistetaan tilauksesta. Niitä on mahdollista tilata myös esimerkiksi vegaanisina, gluteenittomina tai laktoosittomina.

Kahvila tarjoaa myös pitopalvelua, jolloin ruuat, kakut ja muut tarjottavat suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa hänen toiveidensa mukaan. Tilaisuuden voi järjestää joko kotona, haluamassaan juhlatilassa tai kahvilan tiloissa, jonne mahtuu noin 32 henkeä.

Kuningatar ja Kuhnuri tarjoaa rakkaudella itse tehtyä ruokaa ja leivonnaisia, mikä ei nykyaikana ole itsestään selvää. Niistä kannattaa pysähtyä nauttimaan kaikessa rauhassa. Ystävällinen ja joustava palvelu kruunaa kokemuksen. Kahvila on auki maanantaista perjantaihin kello 8–15 ja viikonloppuna suljettu. Lounaskahvila sijaitsee Akaan Kylmäkoskella osoitteessa Yrittäjäntie 2. Aukioloaikojen muutokset ja tuoreimmat uutiset löytyvät myös Facebookista.