Siirry suoraan sisältöön

Kesän 2014 tapahtumia Toijalassa

  • admin 
latotanssit Toijalassa

Tänä kesänä Toijalassa todellakin tapahtuu! Meitä hemmotellaan jos jonkinlaisilla erilaisilla tapahtumilla. Teemoja on runsaasti ja oikeastaan jokaiselle viikonlopulle on tarjolla jotakin uutta ja jännittävää nähtävää. On toki sanomattakin selvää, että jos ei jokin näistä tapahtumista tunnu ollenkaan itselleen sopivalle, voi nauttia kauniin Toijalan ja Akaan maisemista ja luonnon rauhasta.

Kesäkuussa tapahtui!

Kesäkuu oli todella tapahtuman täyteinen. Koko kesän starttasi jo perinteeksi muodostunut Pappilan koulun oppilaiden musikaali, jonka näytöksistä saimme nauttia useamman päivän aikana. Toivottavasti kukaan ei missannut musikaalia, sen verran laadukasta tuotosta oli taas saatu aikaan! Kiitos kaikille Pappilan koulun oppilaille, musikaali oli mahtavaa seurattavaa ja pääosan esittäjät todella vakuuttavia osissaan!

Kesäkuussa näki myös päivänvalonsa Kylmäkosken pilvenpiirtäjien taidenäyttely. Se oli heti ensi päivistä lähtien oikea yleisömenestys ja kaikkien taidetta rakastavien onneksi näyttely jatkuu aina heinäkuun viimeiseen päivään saakka. Vielä ehtii siis käydä nauttimassa annoksen taidetta ja kulttuuria, vaikka ihan useampaankin otteeseen! Huonompi onni on niillä, jotka eivät ehtineet käydä Akaan pääkirjastolla tutustumassa Suvi Jaakkosen taidenäyttelyyn; se nimittäin ehti jo sulkeutua muutama viikko sitten. Me siellä kuitenkin ehdimme käydä ja täytyy sanoa, että Jaakkonen on todella taitava ja erittäin vaikuttava taiteilija ja toivomme näkevämme häneltä paljon lisää täällä Akaan alueella.

Taidetta Toijalassa

Kesäkuun alussa vietimme myös Akaan lukion Ylioppilasjuhlia. Onnittelemme vielä kerran kaikkia uusia ylioppilaita ja toivotamme onnea ja menestystä jatko-opintoihin ja muutenkin tulevaisuuteen.

Kinnarin kotimuseolla Sotkialla on koko kesän, aina 27. elokuuta saakka tarjolla Suomi100 -syntymäpäiväkahvit. Kahvitukset ovat tarjolla aina jokaisen viikon sunnuntaina.

Kesäkuulle riitti tapahtumia todella riemastuttava määrä. Jokainen järjestelyihin osaa ottanut toijalalainen ansaitsee kyllä jättimäiset kiitokset, sillä kesäkuu oli säiden puolesta aivan kamala, mutta nämä tapahtumat, näyttelyt ja kahvitukset – aivan kaikki nämä arkea piristäneet asiat saivat kesän tuntumaan lämpöiseltä.

Heinäkuun tapahtumia

Heinäkuukin on ollut jo tähän mennessä aivan huikea. Ihastuttavia tapahtumia on ollut runsaasti jo tähän kuun puoleen väliin mennessä ja lisää on tiedossa. Kyllä kesä vaan on ihmisen parasta aikaa ja Toijala paras paikka kesän viettoon.

Heinäkuu päästiin täällä Toijalassa aloittamaan Maijalankulman ladon tansseissa. Kiitokset vielä Savikosken kyläyhdistykselle, tanssit olivat oikein onnistuneet. Toinen yhdistyksen järjestämä, kiitokset ansaitseva asia oli Juhlamatka Karjalaan 3. – 5. heinäkuuta. Tämän kerrassaan ihastuttavan matkan järjestivät Akaan Seutu ja Akaan Karjalaseura ry. Kylläpä riittikin nähtävää ja ihmeteltävää. Valokuviakin tuli napsittua niin runsaasti tuolta matkalta, että kaikkia ei ole ehditty vielä kunnolla edes käydä läpi!

latotanssit Akaalla

Yksi suurimpia ja mielenkiintoisimpia tapahtumia, joita tähän heinäkuulle on vielä jäljellä, on ehdottomasti Jaakonpäivän tapahtuma. Se on siis 25. heinäkuuta ja se järjestetään Nahkialanjärven rannalla. Tapahtuman järjestelyistä vastaa mikäs muukaan, kuin Akaa-seura.

Tulossa elokuussa

Elokuussa Toijalassa on tiedossa niin käsitöitä kuin urheilutapahtumiakin. Tulossa on esimerkiksi Suomi 100 vuotta -tilkkutaidenäyttely, jossa on esillä toinen toistaan upeampia tilkkutaideluomuksia. Odotukset ovat etenkin käsitöiden ystävillä suuret tätä kyseistä näyttelyä kohtaan ja siitä on kohistu jo ennakkoon kahvipöydässä jos toisessakin. Toijalan Junior Games järjestetään tänänkin vuonna, nyt tapahtuman päiväksi on valikoitunut 6. elokuuta. Tuttuun tapaan kisat käydään Toijalan keskusurheilukentällä ja järjestäjinä toimivat tälläkin kertaa Toijalan Vauhti. Myöhemmin elokuussa, tarkemmin sanottuna 20. elokuuta järjestetään myös Hippo-Olympialaiset.

Erikoisemmista tapahtumista mainittakoon 19. elokuuta kello 11 alkava Steampunc-picnic ja kirpputori. Tämän tapahtuman löytää Veturimuseolta. Perinteiset Hunajaviikot ovat tiedossa aivan elokuun lopussa ja ne päättyvät vasta 3. syyskuuta.

Kesäkalenteri näyttääkin sekä menneeltä että tulevalta osaltaan aivan mahtavalta ja jälleen kerran voi todeta, että on lottovoitto asua Toijalassa. Täällä on ravintoa niin ruumille kuin sielullekin – yltäkylläisesti.