Siirry suoraan sisältöön

Kesäpäivä Toijalassa

  • admin 

Ihanaa, kun Suomeenkin on vihdoin tullut kesä. Vihdoin pääsee perheen kanssa viettämään upeaa kesäpäivää Arajärven rantaan, kun lapsetkin ovat lomalla. Arajärven ranta on kyllä melko suosittu paikallisten kesken, joten tuttuja näkyy varmasti. Olen pitkään jo suunnitellut, että tekisimme päiväretken uimarannalle ja oikein kunnon eväät mukaan.

Mukana on tietysti myös kuohuvaa, sillä mikä piknikki se sellainen olisi, jossa ei aikuisille olisi kuohuvaa. Tottakai ostimme kaupasta myös ensimmäiset mansikat. Nämä eivät kylläkään ole suomalaisia, mutta menevät paremman puutteessa. Taitaakin suomen mansikkasato olla tänä vuonna hieman jäljessä, johtuen näistä hirveistä ilmoista, mitä tähän asti on ollut.

Ostin jopa aivan uuden viltinkin tätä päivää varten. Viltille mahtuu koko perhe istumaan ja nauttimaan upeista eväistä. Olen jo pitkään haaveillut täytetystä patongista, jonka väliin tulisi mozzarellaa, basilicaa sekä aurinkokuivattua tomaattia. Lapsille on sitten ihan peruspatongit kinkulla ja juustolla, unohtamatta tietenkään pillimehuja.

Olen monesti miettinyt, että olisiko täällä Toijalassakin vähemmän hulluja ja masentuneita ihmisiä, jos aurinko paistaisi enemmän. Jotenkin tuntuu, että ihmiset ovat nyt todella iloisia ja meidän vanha naapurikin jopa moikkasi tänään. On tainnut Hilmakin unohtaa vanhat kaunat auringonpaisteen siivittämänä. Vaikkakin perisuomalaiseen tapaan hän kylläkin mainitsi, että kun se syksykin tulee pian. Nauttisi nyt tästä säästä, kun vielä voi.

Yksi kylän naisista ehti jo eilen kaupassa päivitellä, kuinka kuuma on. Koko talven hän on odottanut talvea ja nyt kun se vihdoin on, niin on liian kuuma. On kuulemma niin kuuma, ettei viitsi etelän matkaa ostaa, kun se menisi ihan hukkaan. Sanoin, että lähtekää ihmeessä syksymmällä. No, silloin on kuulemma marjastusaika ja sitten tuleekin jo joulu. On ihmisillä suuret ongelmat, mutta tänään minä ainakin aion nauttia päivästä. Tuntea kuinka tuuli tuivertaa hiuksissa ja kuinka auringonpaahde polttaa valkoista suomalaista ihoani. Ostin muuten Lidl:stä uutta aurinkorasvaa ja siinä oli jopa 30 suojakerroin. Onkohan se riittävä, vai pitäisiköhän olla vielä enemmän? No, pianhan sen näkee. Ensimmäinen kerta auringossa on aina pahin, mutta eikö se sanonta kuulu, että tämän päivän puna, on huomisen bruna. Nauttikaamme siis!