Siirry suoraan sisältöön

Pena Toijalasta moi!

  • admin 

bank robbery

Tänään haluamme kertoa tarinan Penasta. Tämä tarina tuli monille jo aikoinaan tutuksi iltapäivälehtien sivuilta, kun asiaa ruodittiin viikkokaupalla mediassa.

Tarinahan meni niin että Pena, oikealta nimeltään Perttuli, joka oli paljasjalkainen Toijalalainen oli eräänä Marraskuisena maanantai aamuna lähdössä taas työpaikalleen Toijalan Teboilille, kun postilaatikolla lunta auraamassa ollut Mauri oli alkanut syyttelemään Penaa taloyhtiön yleisistä tiloista löytyneestä likaisesta patjasta.

Pena ei juurikaan aaamulla reagoinut syytöksiin, vaan alkoi muina miehinä raappaamaan autonsa ikkunaa. Työpäivän aikana asia nousi kuitenkin monta kertaa Penan mieleen ja Pena todella tunsi että häntä oli kohdeltu asiassa väärin ja epäoikeudenmukaisesti. Työpäivän päättyessä Penalla oli jo todella kiihtynyt olo asian suhteen ja hän päätti että tämä asia ei missään tapauksessa tulisi jäämään tähän.

Penan kaartaessa Nissaninsa taloyhtiön pihaan, autoradoista soi juuri sopivasti Ne Luumäkien Teini Mutantti Ninja Kilpikonna kappale ja se todella sai Penan entistä päättäväisemmäksi asiansa suhteen. Pena suorastaan harppoi raput ylös toiseen kerrokseen, missä Maurin asunto sijaitsi. Hyvä ettei Pena mennyt ovesta sisään kun hän hakkasi Maurin ovea niin hartaasti ja antaumuksella.

Pienen hetken kuluttua ovi aukeni ja ovella seisoi uninen Mauri hiukset pystyssä. Pena ja Mauri tuijottivat toisiaan hetken tiukasti silmiin, kunnes Pena kääntyi kannoillaan ja juoksi ensimmäiseen kerrokseen, omaan asuntoonsa.

Päästyään sisälle omaan yksiöönsä, Pena nojasi oveen samanaikaisen ihmetyksen ja kiihtymyksen vallassa. Mikä oli hämmentänyt Penan totaalisesti oli Maurin kirkkaan vihreät silmät, jotka olivat katsoneet suoraan Penan sisimpään, samalla kun ne olivat olleet täynnä hellyyttä. Pena ei ollut koskaan aiemmin ollut nähnyt Mauria ilman pipoa ja siksi Pena ei ollut aiemmin tiennyt miten kauniit ja loivasti kihartuvat hiukset Maurin pipon olla olivat olleet kokoajan piilossa.

Seuraavana aamuna Pena oli todella väsnyt, sillä hän oli kieriskellyt koko yön sängyssään unettomana, miettien eilistä kohtaamista Maurin ovella. Autolle kävellessä Mauri olikin jo taas lumitöissä pihalla ja nyökkäsi Penalle tervehdykseksi. Pena ei tervehtinyt takaisin, vaan marssi pää kumarassa Nissanille. Jopa auton jäiset ikkunat jäivät raappaamatta, sillä Pena halusi vain pois epämukavasta tilanteesta.

Tämänkaltainen tilanne jatkui päivästä toiseen parin kuukauden ajan, kunnes eräänä pimeänä talvi iltapäivänä Mauri otti ensimmäisen askeleen ja lähestyi Penaa. Loppujen lopuksi jutustelu oli niin mukavaa, että Pena ja Mauri siirtyivät Maurin asunnolle jatkamaan jutteluaan. Tässä vaiheessa selvisi myös, että koko patja episodi oli ollut Maurin keino lähestyä penaa, taloyhtiön yleisissä tiloissa ei ollut edes kokoaikana ollut mitään likaista patjaa!

Muutaman oluen otettuaan Mauri avautui Penalle suunnitelmastaan, jota oli hionut jo noin vuoden ajan. Pena sai kuulla Maurin mestarimaisesta suunnitelmasta ryöstää Toijalan Säästöpankki. Vaikka muutama olut olikin otettu, silti Penan ensimmäinen reaktio oli järkytys ja toisaalta jännityksen aiheuttama vatsan kipristely. Kun Mauri oli näyttänyt kaikki vuoden aikana tekemänsä suunnitelmat, oli Pena todella vaikuttunut näkemästään. Suunnitelma ei voinut kertakaikkiaan epäonnistua, se oli rakennettu niin tarkasti ja jokaista yksityiskohtaa miettien.

Pena ja Mauri viettivät yön yhdessä Maurin asunnolla, sillä he olivat huomanneet toki välillään olevan kemian, jota ei voinut olla sivuuttamatta. Mauri ja Pena viettivät seuraavan kuukauden hioen suunnitelmaa ja nauttien toistensa seurasta. Eräänä iltana he löivät kuitenkin lukkoon päivämäärän, jolloin Toijalan Säästöpankin ryöstö suoritettaisiin.

Ryöstö tehtiin Maaliskuun viimeisenä päivänä ja se todella oli vedenpitävä. Mauri ja Pena saivat saaliiksi uskomattoman 2,5 miljoonan euron suuruisen rahasumman ja tämän jälkeen heistä ei enää koskaan kuultu mitään. Tiedot joita lehdistössä on ollut, on kaikki saatu Penan päiväkirjamerkinnöistä ja heidän kummankin asunnoista löytyneiden tavaroiden pohjalta tehdyistä päätelmistä.

Asia mikä puhututti mediaa ja koko Suomen kansaa tässä asiassa oli se, että pohdittiin laajasti kuinka oli ollut mahdollista että vaikka poliisi oli ehtinyt paikalle 10 minuutissa, he eivät olleet tavoittaneet tätä kaksikkoa. Kaiken lisäksi pakoautona oli käytetty Penan uskollista Nissania, joten asia luonnollisesti herätti runsaasti kysymyksiä! Olisiko sitten ollut sillä asialla osuutta asiaan, että sekä Penan veli että isä olivat kumpikin poliiseina Toijalassa, kuka tietää?

Villi huhu kiertää Toijalaa, jonka mukaan he olisivat ensin lentäneet Canarialle ja jatkaneet sieltä matkaansa Venetzuelaan. Penan elossa olevat vanhemmat saavat joka kuukausi shekin postissa, joka auttaa heitä elämään oikein mukavaa elämää…en sitten tiedä mistä shekki tulee?