Siirry suoraan sisältöön

Matkalla Toijalaan

  • Ville 

Toijala on jälleen yksi matkakohteistamme, joka ei varmasti jokaiselle reppureissaajalle tule ensimmäisenä mieleen! Toijala oli ennen Etelä-Pirkanmaalla entinen kaupunkin. Nykyään Toijala on Akaan kaupungin keskustaajama. Joku voisi siis sanoa, ettei mennyt Toijalalla ihan putkeen tämäkään homma!

Ei pidä kuitenkaan huolestua, sillä Toijalasta on esimerkiksi todella hyvät kulkuyhteydet tampereen keskustaan. Junalla, sekä bussilla pääsee todella vaivattomasti. Ihan hirveästi ei Toijalassa kyllä tekemistä ole, joten suosittelemme että pikaisen turistikierroksen jälkeen, suunnistat kohti tampereen keskustaa. Tampere onkin sitten taas luultavasti suomen parhaimpia kesäkaupunkeja. Itse vietin nuoruuteni tampereella, ja en olisi näitä vuosia vaihtanut mistään hinnasta pois. Pyynikin ranta, tammerkosken silta, näitä riittää vaikka jokaiselle sormelle!

Tampere on tietysti myös kuuluisa kahdesta jääkiekkojoukkueestaan, Ilves & Tappara. Lisää kuuluisuutta vanhalle kaupungille tuo tietysti huvipuisto Särkänniemi, joka on selkeästi Linnanmäen (Helsinki) jälkeen suomen suosituin huvipuisto. Särkänniemen delfinaario on esimerkiksi myös todella oiva matkakohde, sillä näitä erittäin viisaita, sekä nokkavia eläimiä ei ihan jokapäiväisessä elämässä tule vastaan.

Tampere on niin kesäihmisen, kuin urheilu-hullunkin luvattu maa. Minne ikinä menetkin, todennäköisesti törmäät usein Ilveksen, tai Tapparan kannattajiin. Kannattajat ovat kuitenkin pääosin rauhallista sakkia, joten ei ole syytä huoleen, mitään huliganismia ei tampereella ole! Ainoa paikka mihin en uskaltautuisi välttämättä keskellä yötä mennä, on Hervanta. Tämä pahamaineinen kaupunginosa Tampereen lähiössä, on iät ja ajat ollut ”pahojen ihmisten” paikka. Osaksi tämä johtuu siitä, että alueella on kaupungin halpoja osakkeita. Maahanmuuttajataustaisia perheitä on myös erittäin paljon ”Herwoodin” alueella.

Tampereella on myös loistavaa ruokaa, yksi näistä tietysti legendaarinen Tapolan mustamakkara. Näitä saat mistä tahansa tamperelaiselta torilta. Yksi suosituimpia on tietysti Tammelan Tori, joka sijaitsee luonnollisesti keskellä Tammelan asuinaluetta. Tammela on juna-asemalta n. 5min kävelyn päässä.

Keskustasta löydät ravintoloita, sekä pubeja vaikka millä mitalla. Oli sitten maanantai klo 16, tai la-su yö klo 03, pubeista löytyy oikein mukavasti menoa! Varsinki hämeentiellä sijaitseva ”Henry’s Pub” on todella suosittu menomesta. Tämä livemusiikkia usein tarjoava ravitsemusliike on tampereen vanhimpia, sekä suosituimpia pubeja. Mukulakivellä päällystetty hämeentie palvelee tuhansia ihmisiä joka päivä, sillä kaikki kriittisemmät palvelut ovat siinä survottu kaikki samaan nippuun.

Mikäli olet ajatellut muuttaa tampereelle, suosittelen lämpimästi esimerkiksi Kissanmaata, tai Tammelan aluetta. Kissanmaa on aivan jäähallin nurkilla, joten matka jääkiekko-otteluihin ei ole kovin pitkä! Tappara, sekä Ilves pelaavat kotipelinsä legendaarisessa Hakametsän jäähallissa, joka muuten taitaakin olla suomen vanhin jäähalli! Perinteita kunnioittava halli on todella vaikuttavan näköinen sisältä. Loistavat palvelut, sekä tiivis tunnelma takaavat onnistuneen kiekko-illan, pelistä toiseen!

Mikään ei ole hienompaa, kuin istua katsomassa lätkämatsia, sekä jännittää pieniä betsejä! Itse juuri kolmisen päivää sitten olin Ilveksen peliä katsomassa, ja erätauolla päätinkin lyödä hieman live-vetoa. Nappasin casinobonusopas.net sivustolta itselleni mehevän bonarin, sekä aloin takomaan rahaa! Löin Ilvekselle -1,5 tasoitusvedon. Kävikin niin mukavasti, että Ipan mies kävi tyhjiin laittamassa 4-2 maalin ja voitin kohtalaisen summan rahaa! Vedonlyönti on olennainen osa urheilua, kunhan siihen jaksaa hieman panostaa.

Urheilusta toki voi ilmankin nauttia. Mikäli olet urheiluhullu, ei muuta kuin reppu selkään ja käymään tampereella! Eiköhän sellainen kirpeä helmikuinen talvikeli herätä isommankin miehen, kun lähtee vähän lätkää katsomaan!