Siirry suoraan sisältöön

Miksi Toijala on hyvä asuinpaikka?

  • Admin 

talo

Jos olet koskaan miettinyt maalle muuttoa, olet luultavasti pohtinut kysymyksiä, kuten miksi muuttaa maalle, ja mikä siinä viehättää? Tänään kerron, miksi minusta Toijala on Suomen paras paikka asua. Miksi minä en asu vaikka Helsingissä, tai esimerkiksi Kotkassa? Mikä Toijalassa on kaikkein parasta?

Ensinnäkin, Toijala on loistavalla sijainnilla, sillä kaikki Etelä-Suomen kaupungit ovat lyhyen ajomatkan päässä, etunenässä Tampere, joka sijaitsee vain noin puolen tunnin päässä Toijalasta. Mikäli Toijalassa asuessa tulee ikävä kaupunkiin, ei siis tarvitse kauas lähteä. Tampereelle on noin 40 kilometriä, Hämeenlinnaan suurin piirtein saman verran, Helsinkiin noin 150, ja Turkuun noin 130.

Toijalassa on sitä jotakin, se on hyvin kaunis kylä ja leppoisa asuinpaikka, jossa asuminen on rauhallista. Samaan aikaan Toijalasta pääsee kuitenkin nopeasti vaikka minne, ja itse Toijalastakin löytyy kaikki tarvittava. Talon ostaminen, tai rakentaminen Toijalaan on paljon halvempaa, kuin esimerkiksi Tampereen rajojen sisäpuolella.

Minulle kaikkien hyvien puolien ohella Toijala on kuitenkin aina ollut ennen kaikkea koti. Olen viettänyt lapsuuteni Toijalassa, jonka jälkeen muutin perheeni mukana Turkuun, jossa asuin 11-vuotiaasta aina viime vuoteen saakka. Ostimme talon vaimoni kanssa Toijalasta, ja olemme viihtyneet täällä paremmin kuin hyvin. Toijalassa asuvat myös lapsiemme isovanhemmat, eli omat vanhempani, joten lastenhoitoapua on helposti saatavilla. Kylä on etenkin kesäisin täynnä tekemistä. Markkinat ovat esimerkiksi oma suosikkini kesällä. Sieltä saa tuoreita kasviksia, sekä ihania suomalaisia marjoja.