Siirry suoraan sisältöön

Ravintola Oskari

  • Ville 
Oskari valmistaan myös lihaisat ruoat.

Ravintola Oskari Toijalan Akaassa on hyvän palvelun ruokapaikka ja nautinnollinen ruokavalikoima on täynnä osittain jopa eksoottisia, turkkilaisia herkkuja. Miltä kuulostaa maustaminen ja syöminen Mesopotamian tyyliin? Oskari tarjoaakin hyvin monipuolisen listan ja käyttää liharuuissa suomalaisia raaka-aineita. Ravintola on kalustettu erittäin viihtyisäksi ja se sopii myös lapsiperheille. Annokset ovat suhteellisen isoja, mutta silti kuin kruunuksi ruokailuun, on tarjolla myös herkullisia jälkiruokia. Lämminhenkinen ruokapaikka löytyy Toijalan keskustasta, joten se on helppo löytää.

Ravintola Oskari lounaasta ála carteen

Arkisin voi käydä syömässä maittavan lounaan ja lista onkin viikon mittaan täynnä todellisia herkkuja, jotka sopivat myös suomalaisten makunystyröille. Vaihtoehtoina joka päivä on jokin liharuoka ja sen lisäksi keitto. Lounaaksi voi myös valita pizzan kolmella täytteellä tai lounaskebabin. Ne tuovatkin mielenkiintoisia vaihtoehtoja viikon ruokalistaan. Ravintola Oskari Akaa on hyvin suosittu lounasaikaan, mutta muutenkin siellä käy kuhina eikä mikään ihme, sillä ravintola on todellakin panostanut hyvään palveluun.

Jos lounaslistalta ei löydy mitään mielekästä, voi tutustua talon menuun, jos löytäisi jotakin mielenkiintoista. Annokset ovat kohtuullisen suuria, joten ainakaan nälkää ei näe vähään aikaan ruokailun jälkeen. Jopa salaattiannokset ovat reiluja ja niiden ansiosta sammuu suurempikin nälkä. Parasta salaattiannoksissa on itse tehty talon leipä, se oikeastaan kruunaakin koko annoksen. Myös gluteeniton vaihtoehto leivän tilalle onnistuu ja niiden tilalla tarjoillaan yhtä maistuvat leipätikut.

Liharuokien expertti ravintola Oskari Akaa

Ravintola Oskari on todellakin paneutunut erilaisiin liharuokiin. Tarjolla on porsaan ulkofileitä, mutta myös nautaa ulko- ja sisäfileenä. Tarjolla on perinteistä wienerleikettä ja bearnaisepihviä mutta myös Meksikon- ja savuhärkää. Meksikolainen pihvi saa seurakseen talon tulista kastiketta ja savuhärkää vauhdittaa kermainen savu barbiquekastike. Jos oikein innostuu, voi valita mesopotamialaisia ruokia, joista voi valita annoksia joko naudanlihaan tehtynä tai kanan rintafileitä. Näissä annoksissa mausteita käytetään monipuolisesti, mutta ne eivät ole tulisia.

Kanaa on myös mahdollista saada erilaisina annoksina eikä myöskään wingsejä eli siipiä ole unohdettu. Siipiä voi tilata eri määriä ja se onkin herkullinen vaihtoehto. Siipiweikkojen eri kastikkeista saa annokselleen erilaista tulisuutta. Ravintola Oskari on myös kana-annosten taituri, jolloin kanaa on mahdollista saada erilaisilla kastikkeilla. Kanan seurana lautasella ovat lämpimät vihannekset tai salaattisekoitus.

Hurmaavat hampurilaiset ja kalaonni

Hampurilaiset ovat monelle mukava herkutteluhetki ja Oskarin hampurilaisella lähtee ainakin nälkä. Niitä onkin tarjolla vaihtoehtoina pitkä lista ja kokolihapihvin sijasta voi valita halloumia, kanaa tai vegaanisen pihvin. Jos oikein haluaa hifistellä, on listalta mahdollisuus valita myös ruispurilaisen eli sämpylän voi korvat ruisleivällä. Annokseen kuuluu myös maukkaat maalaisranskalaiset. Kalaonni tässä ravintolassa on aina taattu, se on toisin kuin jalkapallo, jossa ottelun tulosta voi veikata. Ravintolan annoksessa lohi saa kruunauksen kermaista tillikastiketta.

Vaikka uusia ravintoloita Toijalaan perustetaankin, hyvät ja pidempään olleet ravintolat pitävät silti pintansa. Eikä sillä, kyllähän Akaalle edelleen mahtuu hyviä ruokapaikkoja, vaihtelu on aina hyväksi ja hyvät ravintolat houkuttelevat syöjiä kauempaakin. Oskariakin on käyty kokeilemassa vähän pidemmältä, koska sen maine on kiirinyt kauas. Ja mikä on tullessa, koska Toijalaan pääsee myös junalla.

Herkuttelijan sekä lasten ravintola Oskari

Kuten ravintola Alibaba, myös Oskari tarjoilee makunystyröitä kutkuttavaa ruokaa sekä huomioi lapset myös hyvillä ja maittavilla annoksilla. Lapset voivat herkutella omilla annoksillaan ja varmasti pizzalla tai tenavaburgerilla lähtee kovempikin nälkä. Pizzoja on tarjolla useampia myös aikuisempaan nälkään. Perinteiset kinkku, kana ja salamipizzat ovat saaneet rinnalleen myös poroa sekä pannupizzat. Venepizzat ovat myös kokeilun arvoinen ja maistuva mahdollisuus.

Miltä esimerkiksi kuulosta Anopin paatti -niminen venepizza? Siitä saattaa tulla mieleen, että vene on keikautettava ja tämä herkku katoaa hetkessä parempiin suihin. Myös pienempään nälkään on tarjolla herkullisia annoksia kuten bataattiranskalaisia, jalopeno-popperseja tai olutmarinoituja sipulinrenkaita. Tässäkin on vain pintaraapaisu tarjontaan.

Ravintola Oskari on herkkusuiden keidas, jos katselee jälkiruokalistaa sillä silmällä, että sieltä jotakin valitsee. Neson lemmenliekki on sinun annoksesi, jos olet erityisen perso turkkilaiselle jogurtille tai trifle, jos arvostat valko- ja tummasuklaamoussea höystettynä marengilla sekä herkullisilla marjoilla. Perinteinen jäätelö ja sen päällä kastike onnistuu hyvin tai toisaalta myös suklaakakku. Kaikesta huomaa, että Oskarissa ajatellaan ruokailijaa ja hänestä halutaan pitää huolta hyvillä ruoka-annoksilla.