Siirry suoraan sisältöön

Toijalan ihanteellinen sijainti asumiseen

  • admin 
Toijala on lähellä kaikkea.

Vaikka Toijalan hallinnollinen rakenne onkin muuttunut kuntaliitoksen myötä, maantieteelliset tekijät eivät ole muuttuneet. Tämä mahtava seutu sijaitsee keskellä kauneinta Etelä-Suomea, josta hyvä infrastruktuuri mahdollistaa liikkumisen ympäri lähialueita. Jos haluaa vaihtelua rauhalliseen maalaiselämään, pääsee suurempiin kaupunkeihin erittäin nopeasti.

Perheellisen kannalta Toijala on fantastinen asuinpaikka, sillä sieltä on helppo käydä töissä esimerkiksi Tampereella, jonne pääsee nopeasti moottoritietä pitkin. Ajomatkaan kuluu noin 20 minuuttia. Vaikka etäisyys on lyhyt, on hintaero esimerkiksi vuokrien suhteen todella suuri näiden kahden alueen välillä. Toijalasta saa huomattavasti enemmän neliöitä samalla rahalla kuin Tampereelta, mikä on erittäin houkuttava tekijä esimerkiksi lapsiperheiden kannalta.

Jos työt ovat toisessa suunnassa, taittuvat viikonloppuiset ostosreissut vaivattomasti esimerkiksi Lempäälän Ideaparkiin, jonne matkaa on ainoastaan 17 kilometriä. Samalla matkalla voi käydä niin ruoka- kuin vaateostoksilla.

Aja nopeasti Hämeenlinnaan

Toijalasta voi vaivattomasti suunnata myös Hämeenlinnaan, jossa on erittäin runsas tarjonta työpaikkoja. Välimatka on ainoastaan 45 kilometriä, ja sen voi niin ikään taittaa nopeasti hyväkuntoista moottoritietä pitkin. Tällä tavalla onkin mahdollista asua Toijalassa samalla, vaikka kävisikin arkipäivisin töissä Hämeenlinnassa.

Hämeenlinna tarjoaakin mukavaa vaihtelua viikonlopun viettoon. Historiallinen linna, kauniit järvimaisemat sekä Aulangon upea puisto ovat ehdottomasti päiväretken arvoisia. Samalla retkellä voi pysähtyä ostoksilla uudehkossa Goodmanissa, josta palvelut löytyvät yhden katon alta.

Suuntaa Helsinkiin junalla

Jos ei omista autoa, ei se ole ongelma, sillä Toijalasta pääsee liikkeelle myös julkisella liikenteellä. Paikallinen rautatieasema on vilkas, sillä se sijaitsee keskeisten ratojen risteyskohdassa. Junat, jotka pysähtyvät tällä asemalla, kulkevat Turkuun, Tampereelle, Pieksämäelle ja Helsinkiin. Matka taittuukin nopeasti tasokkaassa Intercity-junassa aina pääkaupunkiin asti, sillä se kestää alle 1,5 tuntia. Turkuun pääsee hieman nopeammin, kun taas Tampereelle pääsee runsaassa 20 minuutissa.