Siirry suoraan sisältöön

Toijalan moottorivenekerho toimii vireästi

  • Ville 
Toijalan moottorivenekerho

Satama-alue on oivallinen paikka virkistäytymiseen luonnon ja veden helmassa. Ei liene vaikeata viettää kokonaista päivää Vanajaveden äärellä. Toijalan moottorivenekerho puolestaan toimii vireästi ja yhdistyksen tarkoituksena onkin tukea moottoriveneilyä. Toiminta on monipuolista ja vastuullista. Satamasta onkin erotettuna oma alueensa kerhon käyttöön. Aluetta vartioidaan ja hoidetaan kerhon toimesta. Talkoita on useammat kevään ja kesän aikana. Kekkä -saaresta löytyy vuokramökki, jota vuokrataan sekä jäsenille että muillekin innokkaille mökkeilijöille.

Toijalan moottorivenekerho edistää kaikin tavoin moottoriveneilyä sekä pyrkii edistämään turvallista liikkumista vesillä. Talkooperiaatteella hoidetaan satama-aluetta sekä jäsenille on myös telakkatoimintaa. Yhdistys ei tavoittele voittoa vaan haluaa tarjota mahdollisimman hyvät ja asialliset puitteet veneilyharrastukseen turvallisuudesta tinkimättä. Järvialueiden saattaminen turvalliseen virkistyskäyttöön on hyvä tavoite.

Virkistystoiminta satamassa

Virkistystoimintaan Toijalan satama on erinomainen paikka. Monipuoliset ulkoilureitit houkuttelevat liikkumaan. Luontopolkua pitkin on mahdollisuus patikoida laavulle tai lintutornilla voi bongailla lintuja. Vesistöissä voi uimisen lisäksi meloa. Alueella on myös kesäteatteri sekä kioski unohtamatta matkaparkkia autoilijoille. Sieltä löytyvät myös uimarannan sauna, lapsille leikkikentät sekä kentät beach volleyn pelaamiseen.

Toijalan moottorivenekerho hallitsee omaa aluettaan satamasta ja tekeekin sen hyvin. Kerholla on tarjolla venepaikat jäsenistölle ja jäsenistöltä odotetaankin aktiivisuutta, että toimintaa saadaan kehitettyä edelleen. Uudet ideat ovat aina tarpeen. Jokainen veneilijän on perehdyttävä ja luettava laiturisäännöt sekä muutenkin kerhon säännöt, että tietää mihin sitoutuu samalla, kun saa venepaikan.

Mitä kaikkea jäsenyys tuo tullessaan?

Kerho tuo jäsenilleen monenlaisia ’herkkuja’, mutta toisaalta myös vastuu on kannettava ja toimittava sääntöjen mukaisesti. Veneily vaatii turvallisuutta, joten jäsenistö pidetään kaikin tavoin ajan tasalla turvallisuudesta. Yhdistyksen tehtävänä on:

  • Jakaa tietoa turvallisuusmääräyksistä
  • Vesistöjen ja rantojen suojelusta
  • Hoitaa veneiden katsastustoimintaa
  • Järjestää tarvittaessa veneilykursseja

Satama-alueen kehittäminen

Satama-alue on viihtyisä ja siksi sitä on ajateltu kehittää yhä eteenpäin. Palvelut tulevat olemaan yrittäjävetoisia ja peruslähtökohta on viihtyisyydessä. Suunnitteilla on monenlaista uutta ja mielenkiintoista tekemistä alueelle. Tarkoitus on kehittää vesipuisto ja sen lisäksi minigolfrata sopii suunnitelmaan hyvin. Ja kun kävijöitä on paljon, on kahvilatoiminta enemmän kuin tervetullutta.

Satama-alue onkin tärkeä kohde paikallisille sekä matkailijoille. Se sijaitsee aivan keskustan tuntumassa ja vain lyhyen matkan päässä moottoritieltä. Tämä tarkoittaa sitä, että matkailijoilla on helppo poiketa päiväksi nauttimaan Toijalan sataman tarjonnasta. Alue kuuluukin kaupungin tärkeimpiin hankkeisiin. Matkailijoiden saaminen kaupunkiin tuokin aina rahaa ja omalla tavallaan mainetta. Vanajaveden sijainti on Toijalalle enemmän kuin mahdollisuus.