Kukapa meistä ei tietäisi Arvo Ylppöä, suomalaisen lääketieteen ja eritoten pediatrian edelläkävijää. Arvo Ylppö oli kotoisin Toijalasta, nykyiseltä nimeltään Akaasta. Siellä hän syntyi tilallisen poikana 1887. Ylppöjen tila oli suuri ja työllisti runsaasti paikallisia ja lähialueen ihmisiä. Harvinaista tuohon aikaan oli se, että Ylpöillä ihmisiä ei eroteltu sen mukaan olivatko he talollisia vai torppareita. Perheen tuvan pitkässä pöydässä oli aina tilaa kaikille. Talkoot Ylpön talossa olivatkin suosittuja, tunnelman ollessa hyvä ja tarjoilujen anteliaat.
Alun alkaen Ylpöt toimivat ainoastaan maanviljelyksen parissa, mutta 1800-luvun loppupuolella valmistunut Toijalan rata muutti kylää radikaalisti, tuoden sinne lisää asukkaita ja liiketoimintaa. Arvo Ylpön isä Heikki Ylppö tarttuikin ahkerana miehenä heti toimeen ja perusti talonsa yhteyteen kauppahuoneen, jossa myi maatalonsa tuotteita kuten viljaa. Heikki Ylppö piti talossa vielä kestikievaria ja paikalla ollessaan Arvo Ylpölle jäi nuorena poikana vastuulleen toimia kuskina ihmisille, tätä Arvo Ylppö teki vielä joskus tohtoriksi valmistuttuaankin, kotona ollessaan.
Arvo Ylpön äiti halusi että Arvo pääsee opiskelemaan ja siksi kiertokoulun jälkeen hän aloittikin opinnot juuri valmistuneessa Akaan kansakoulussa. Kiertokoulua Arvo oli käynyt, koska oli liian villi ja kypsymätön vielä aloittamaan kansakoulussa. Pian todettiin että Arvolla oli lahjoja koulunkäyntiin ja hänet lähetetttiinkin jatkamaan opintojaan Tampereelle, jossa sijaitsi lähin Yhteiskoulu. Ylpöt olivat maaseudulla hyvin toimeentulevia, mutta lapsimäärän ollessa suuri, oli koulunkäynnin mahdollistaminen taloudellisesti raskasta Ylpöille.
Vuonna 1906 Arvo pääsi ylioppilaaksi ja sieltä matka jatkui lääkärin opintoihin. Arvo Ylpön uran me moni tunnemme paremmin kuin hyvin, mutta harva tuli ajatelleeksi mistä Arvo oli kotoisin ja mitä kaikkea Arvon koulu uraan kuului ennen lääketieteelliseen tiedekuntaan pääsyä.